FOK! Wat een weer: wisselvallig

Goeiedag!  

Dat was een spectaculaire dag gisteren. De luchten waren schitterend en dat leverde dan ook een heleboel prachtige foto's op. Die mooie wolken hadden echter wel inhoud bij zich en ook op elektriciteit werd niet bezuinigd. Het waren dus zware buien en op veel plekken viel er meer dan 10 mm. Toch waren er ook wel plaatsen die flink wat zon kregen. Hier bij mij in Haarlem scheen de hele dag de zon en Monique bekende daar achter de schermen schuld aan, zij was vandaag in de buurt, en vertelde mij dat overal waar ze komt de zon schijnt. Was ik mooi klaar mee.  

Uiteindelijk kreeg ik toch nog een bui, zij het dat die boven land wel uitstierf, maar toch een paar flinke hagelstenen gehad. Momenteel regent het nog wat na. Er ligt nog een buienlijntje iets ten zuiden van mij. De komende uren nemen boven land de buien af. Langs de kust blijft ook komende nacht nog een bui mogelijk, maar een echte trigger ontbreekt, dus het zal maar een enkel exemplaar zijn, en niet zo hevig. In het binnenland kan het tot 7 graden afkoelen. Aan zee blijft het wat zachter.

Vandaag hebben we een licht wisselvallige dag. De zon schijnt af en toe en er kan nog een lokale bui vallen. Niet meer zo hevig en talrijk als vandaag. In de loop van de middag neemt de bewolking toe, en tegen de avond kan er wat regen in het zuiden vallen. Vervolgens trekt die regen noordwaarts, en dat is de opmaak naar een regenachtige donderdag.

Fijne avond!  

Bayern (Foto: qltel)
Collega qltel is op vakantie en had een prachtig uitzicht in Duitsland. Ook vandaag weer een mooie foto. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.