Rottweiler bijt drie kinderen, baasje smeert hem

Zondagmiddag zijn in Nieuwegein aan het einde van de middag drie kinderen gebeten door een rottweiler. De kinderen liepen rond 17.30 uur in park Oudegein toen het dier op hen afkwam en een kind beet. Toen de andere kinderen begonnen te gillen, beet de hond ook hen. De drie kinderen moesten vanwege de bijtwonden worden behandeld door een arts.

Een jonge vrouw liet de betrokken rottweiler loslopen in het park Oudegein op een plaats waar dat is toegestaan. Daar kwam zij een andere vrouw tegen die daar liep met drie jonge kinderen in de leeftijd van drie tot zes jaar oud. Nadat de hond de drie kinderen had gebeten, heeft zij de hond aangelijnd en daarna is ze weggelopen in de richting van de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. Zij heeft verzuimd haar gegevens achter te laten.

De politie roept getuigen op die zondagmiddag in het park Oudegein of in de omgeving een jonge vrouw met lang, donkerblond steil haar die een donkerharige rottweiler uitliet, gezien hebben, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. De politie roept uitdrukkelijk de betrokken jonge vrouw op om zelf contact te zoeken met de politie.