FOK! Wat een weer: (onweers)buien

In de ochtend komen vooral boven het noorden en noordoosten eerst nog enkele buien voor. Elders zijn er flinke opklaringen Later ontstaan overal weer enkele (onweers)buien. Vooral in het zuidoosten is daarbij kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur. Lokaal kan er behoorlijk veel regen vallen, totaal 20-40 mm, maar er is ook af en toe ruimte voor de zon. 's Avonds wordt het landinwaarts droog en klaart het verder op, langs de kust blijft een enkele bui mogelijk. Het wordt niet warmer dan een graad of 19 bij een matige, langs de kust af en toe vrij krachtige zuidwesten tot westenwind.

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen en blijft het landinwaarts op de meeste plaatsen droog. In de kustgebieden kan plaatselijk nog een bui voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 10°C, in het oosten in opklaringen rond 8°C. De wind is landinwaarts zwak en zuid tot zuidwest. Langs de kust en rond het IJsselmeer staat een matige westenwind.

Woensdag overdag ontstaan er stapelwolken die met name in het noorden nog kunnen uitgroeien tot enkele, overwegend lichte buien. Af en toe is er ook ruimte voor de zon. In het zuiden blijft het tot halverwege de middag meest droog. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe en gaat het in het zuiden regenen. In de avond breiden bewolking en regen zich verder noordwaarts over het land uit. De maxima komen uit tussen 19 en 22 °C bij een matige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind langs de westkust toe naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Collega qltel is op vakantie en had een prachtig uitzicht in Duitsland  (Foto: qltel)
Collega qltel is op vakantie en had een prachtig uitzicht in Duitsland (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.