Man vermoordt vrouw om dochter te verkrachten

We zijn weer eens aangekomen bij een verhaal over iemand die we gerust een waardeloze zuurstofverspiller mogen noemen. Joseph William Borton, 31 jaren jong, is namelijk niet slechts een verdachte: hij heeft zijn misdaden bekend en uitgebreid toegelicht.

De man uit het Nieuw-Zeelandse Wellington zag in april een 52-jarige vrouw en haar 12-jarige dochter ergens naar binnen lopen om de was te doen. Hij kende de twee en liep ze achterna, waarop de dochter - die even alleen in de ruimte was - hem begroette. Zij draaide zich vervolgens om en kreeg een klap met een stalen hamer, waarna Borton een hand om haar keel hield en zijn andere hand over haar neus en mond drukte.

Het meisje greep naar Borton's handen, schreeuwde en probeerde te bijten, waarop hij haar nog eens sloeg. Ze raakte bewusteloos en bleek een gebroken schedel te hebben. De moeder hoorde haar dochter roepen en kwam helpen, waarna Borton ook haar met de hamer sloeg. Haar schedel brak en met hevig bloedverlies lag ze op de vloer dood te gaan, terwijl Borton het meisje uitkleedde en verkrachtte. "Het is okay", vertelde het stuk vuilnis haar daarbij.

Het jonge slachtoffer kwam weer bij en zag Borton naar haar stervende moeder gaan, die hij uit begon te kleden op het moment dat het meisje het bewustzijn weer verloor. De 'man' ging vervolgens naar huis om even te douchen en kwam terug om het bloed op te ruimen. Het meisje kwam weer bij en Borton vertelde haar dat er een aardbeving was geweest, waardoor zij en haar moeder gewond waren geraakt. Moeder was naar het ziekenhuis en zou snel terug zijn.

Borton kleedde zichzelf uit, kwam naast het meisje liggen en zei "Let's play", waarna ze wederom buiten bewustzijn raakte. Een dag later belde Borton zelf de hulpdiensten om te vertellen dat hij de moeder vermoord had. Delen van haar schedel bleken in haar hersenen gedrukt te zijn, terwijl haar dochter een operatie onderging om haar schedel te herstellen.

Over zijn motief was Borton duidelijk: hij wilde de moeder 'uitschakelen' zodat hij het meisje kon verkrachten. In oktober krijgt hij zijn straf te horen.