Manchester United deelt Chelsea enorme dreun uit

Manchester United is het nieuwe seizoen op overtuigende wijze begonnen. Op Old Trafford werd Chelsea over de knie gelegd. In de eerste echte topper van dit Premier League-seizoen was Marcus Rashford de gevierde man. Chelsea begon vrij aardig aan het duel, maar na een minuut of achttien ging de bal op de stip toen Kurt Zouma een overtreding maakte op Rashford. De Engelsman ging zelf achter de bal staan voor de 1-0.

United kwam vervolgens goed weg toen David De Gea redding bracht op een inzet van Ross Barkley, terwijl Emerson namens The Blues de lat raakte. Frank Lampard, die zijn debuut maakte als manager van Chelsea, besloot een klein kwartier na rust Barkley te wisselen voor nieuweling Christian Pulisic.

Chelsea ging nadrukkelijker op zoek naar een goal en daardoor ontstond er ruimte voor United om naar 2-0 te counteren. Uit een afgemeten voorzet van Andrea Pereira kon Anthony Martial afronden. Amper twee minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was Paul Pogba de aangever en zette Rashford zijn tweede treffer op zijn naam.

In de slotfase werd het feest op Old Trafford nog mooier toen Daniel James mocht debuteren en al binnen tien minuten scoorde. De nieuweling knalde op aangeven van Pogba laag in de hoek raak.

Een ijzersterk begin dus van Manchester United, dat morgen over een week een uitwedstrijd speelt tegen Wolverhampton Wanderers. Chelsea krijgt volgende week Leicester City op bezoek, maar eerst is komende woensdag de wedstrijd om de Europese Super Cup tegen Champions League-winnaar Liverpool.

Uitslagen Premier League zondag
Leicester City - Wolverhampton Wanderers 0-0
Newcastle United - Arsenal 0-1
Manchester United - Chelsea 4-0

Manchester United boekt grote zege. (PRO SHOTS/Action Images)
Manchester United boekt grote zege. (PRO SHOTS/Action Images)