Van der Poel wint ook wereldbeker in Lenzerheide

Mathieu van der Poel heeft ook de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in het mountainbiken gewonnen. In het Zwitserse Lenzerheide was de Europees kampioen te sterk voor de thuisrijdende wereldkampioen Nino Schurter.

Het werd al snel duidelijk dat het vandaag in Lenzerheide een strijd zou worden tussen Europees kampioen en de wereldkampioen zoals vooraf ook werd verwacht. Om beurten probeerde Van der Poel en Schurter het verschil te maken, maar ze raakte niet van elkaar af. Tot de voorlaatste ronde bleven ze dan ook samen, maar daarna was de Nederlander te sterk voor de Zwitser.

Hij reed langzaam weg bij Schurter en zou met een halve minuut voorsprong winnen. Hij pakte alweer zijn derde wereldbekerzege van het seizoen onder luid applaus van het Zwitserse publiek. Mathias Flueckiger, een andere Zwitser maakte het podium compleet.

Voor Van der Poel was het dit jaar de laatste wedstrijd op hoog niveau op de mountainbike. De Nederlander gaat zich voorbereiden op het WK op de weg. Hij komt daardoor niet in actie bij de wereldbeker in Amerika en mist ook het WK mountainbike.