FOK! Wat een weer: Zon en lokaal een lichte bui

Vandaag zijn er perioden met zon. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuiden uit toe. Plaatselijk komt er een enkele lichte bui voor, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Komende nacht zijn er landinwaarts opklaringen, in het noordwesten is er meer bewolking en neemt de kans op een bui in de loop van de nacht toe, met daarbij een kleine kans op onweer. De minimumtemperaturen variëren van 12 graden in het zuidoosten tot 15°C in het westen. De wind is landinwaarts meest matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, aanvankelijk mogelijk nog krachtig, 6 Bft.

Maandag overdag begint vooral landinwaarts met zon. In het westen en noorden is in de ochtend al meer bewolking aanwezig en komen er enkele buien voor, lokaal met onweer. De buien breiden zich in de loop van de dag oostwaarts over het land uit en nemen daarbij in activiteit toe. In de middag kunnen bij onweersbuien landinwaarts windstoten van 60-70 km/uur en hagel voorkomen. De middagtemperaturen liggen tussen 19°C in het noordwesten en 22°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer van tijd tot tijd vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Wurmlinger Kapelle (Foto: Erwin Klein)
Een schitterende onweersbui op de Wurmlinger Kapelle in Zuid-Duitsland. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.