Opnieuw tankproblemen op Schiphol; wel tijdelijke oplossing gevonden

Schiphol kampt opnieuw met een storing in het tanksysteem. Rond acht uur vanavond kwamen de eerste meldingen binnen van vertragingen. Twee weken geleden lag de brandstoftoevoer ook al plat.

Storing in het tanksysteem
Zo zitten de passagiers richting Ibiza al een uur in het vliegtuig, die zou namelijk om 19:35 uur opstijgen, maar zij staan nog altijd aan de grond. Op Twitter beginnen de meldingen ook al binnen te stromen. Zo riep de piloot in het vliegtuig richting Liverpool op dat zij niet konden vertrekken vanwege een storing in het tanksysteem. 

SMS aan partners Schiphol
De luchthaven zelf heeft partners en vliegtuigmaatschappijen via een sms op de hoogte gesteld van de vertraging. Daarin staat onder andere dat er geen kerosine beschikbaar is op het moment en dat de crisisteam van de luchthaven op de hoogte is gebracht.

Twee weken geleden was er ook al een grote tankstoring op Schiphol; toen waren tienduizenden reizigers de dupe en werden honderden vluchten geannuleerd. 

Update 21:13 UUR
De luchthaven laat via een sms aan partners weten dat Airport Fuel Supply een tijdelijke oplossing heeft gevonden om vliegtuigen weer van kerosine te voorzien. Wel houdt Schiphol de vliegtuigen nog aan de grond vanwege het weer. 

Update 21:30 UUR
Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat er een vertraging is van zo'n 30 tot 45 minuten, maar dat reizigers rekening moeten houden met langere vertragingen die nog de hele avond kunnen duren.