Van der Poel opnieuw de beste in shorttrackrace

Mathieu van der Poel heeft voor de vijfde keer dit jaar de shorttrackrace in een wereldbeker mountainbike gewonnen. Ditmaal won de Europees kampioen mountainbike in het Zwitserse Lenzerheide.

Op het parcours van Lenzerheide draaide de race uit op een wedstrijd tussen Europees kampioen Van der Poel, Braziliaans kampioen Avancini en wereldkampioen Schurter.

In eerste instantie probeerde Schurter het, daarna was het de beurt aan Avancini. Ondanks de aanvalspogingen kregen ze Van der Poel er niet af, waarna in de slotmeters Van der Poel opnieuw de winst greep. In de vijf shorttrackraces waar de Nederlander is gestart won hij ze ook alle vijf.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Française Pauline Ferrand-Prevot. In een sprint met vier was ze de snelste voor Jolanda Neff en Jenny Rissveds. De Nederlandse Anne Tauber maakte ook deel uit van de kopgroep, maar ze viel net naast het podium.

Zondag staan zowel bij de vrouwen als de mannen de cross-country op het programma. Zaterdag is het de beurt aan de downhill en die wedstrijden zijn allemaal te volgen op Red Bull TV en Ziggo Sport.