FOK! Wat een weer: Zware windstoten

Vanochtend neemt de wind flink toe. De zuid- tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies komen geleidelijk zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied is er tijdelijk kans op storm, 9 Bft en lokaal zware windstoten van 90-100 km/uur. Landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/uur. Pas in de loop van de avond neemt de wind wat af. Ondanks de wind wordt het vanmiddag 21 tot 25°C, het warmst in het zuidoosten. Verder zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en komen er enkele lichte buien voor.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen. Aanvankelijk komen er in het zuidoosten enkele wolkenvelden voor, in de loop van de nacht is dit juist in het noorden en noordwesten het geval. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is landinwaarts overwegend matig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Zondag overdag zijn er perioden met zon. Vooral in het noorden is een enkele lichte bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft. (Bron: KNMI)

Wurmlinger Kapelle (Foto: Erwin Klein)
Een schitterende onweersbui op de Wurmlinger Kapelle in Zuid-Duitsland. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.