AZ weet niet tot scoren te komen in Oekraïne

AZ is donderdagavond niet tot scoren gekomen tegen Mariupol. Het bleef in Oekraïne 0-0. AZ kreeg vanaf het beginsignaal te maken met een verdedigend ingestelde tegenstander. Los van een schot van Calvin Stengs, dat werd gekeerd door keeper Rustam Khudzhamov, had de thuisploeg weinig van de Alkmaarders te duchten. Een van richting veranderde vrije trap van Thomas Ouwejan ging nog wel rakelings naast.

Na de onderbreking veranderde het wedstrijdbeeld niet. AZ zocht een opening en Mariupol loerde op een tegenaanval. Ouwejan kreeg opnieuw een aardige kans toen hij vanuit kansrijke positie de bal verkeerd raakte. Zijn poging verdween daardoor ver over het Oekraïense doel.

Myron Boadu dacht AZ vervolgens op voorsprong te zetten, maar vanwege een handsbal werd hij teruggefloten. Ook in de slotfase kreeg Boadu nog een kans, op aangeven van Jordy Clasie. Dit keer ging de poging van de jonge aanvaller naast.

Volgende week moet AZ in Alkmaar dus scoren om de laatste voorronde van de Europa League te halen. Als dat lukt, is Royal Antwerp of Viktoria Plzen in die play-offs de tegenstander.