FOK! Wat een weer: onweer...of toch niet?

Hallo!  

Hoe maakt u het? Qua weer was het gisteren denk ik prima uit te houden voor iedereen. Er stond een lekker briesje en de maxima liepen uiteen van 21 graden op de Wadden tot 26 in het oosten en zuiden van ons land. Ook was er veel zon. Het bleef niet overal droog, al bleef de buienactiviteit vrij beperkt. Dat is vandaag wel anders. 

Na een rustige nacht waarin het in het noordoosten tot 10 graden kon afkoelen, neemt in de vroege ochtend de bewolking vanuit het zuiden toe. Een diepe depressie voert in eerste instantie wel warme lucht aan, maar de fronten hiervan bereiken in de ochtend al de zuidelijke provincies. Het is vrij complex allemaal. Ik verwacht in de loop van de ochtend een tijdje regen, waarbij de regen geleidelijk verder intensiveert. Dit trekt dan weg, maar vervolgens komt het volgende front over, die waarschijnlijk de vorige gaat inhalen. Op dit front kunnen een aantal stevige onweersbuien ontstaan. Het hangt echt af van de hoeveelheid opklaringen in hoeverre de buien kunnen activeren. Blijft er veel bewolking aanwezig, dan blijven de temperaturen ook wat achter en daarmee ook de buienactiviteit.

Voorlopig worden de zwaarste buien in het oosten en zuiden berekend, terwijl er in de avond ook nog een buienlijn boven het midden wordt verwacht op het laatste front. Deze ontwikkeling vind echter weinig ondersteuning. 

Kortom, het wordt even afwachten morgen. We gaan echter allemaal wel wat regen zien. We laten ons wel verrassen waar de grootste onweersactiviteit komt. 

Bij dit alles wordt het 24 graden op de Wadden tot 29 in het zuiden, Ik zei het net al, dit hangt wel af of en in hoeverre het opklaart. 

We gaan het zien! 

Op de foto zien we hoe het er morgen misschien kan gaan uitzien. Erwin Klein was een paar dagen in Duitsland, en daar lukt het vaak wat makkelijker met onweersbuien. Ik vind het een schitterend plaatje met die bliksem en de shelf. In alle vroegte fotografeerde hij dit op de Wurmlinger Kapelle. 

Tot kijk!  

Wurmlinger Kapelle (Foto: Erwin Klein)
Een schitterende onweersbui op de Wurmlinger Kapelle in Zuid-Duitsland. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.