Spaanse toerist slachtoffer van bijna-beroving

Een Spaanse toerist is afgelopen nacht slachtoffer geworden van een poging tot beroving op de Krijn Breursstraat in Amsterdam Nieuw-West. Hij werd hierbij bedreigd met een mes. De politie is een onderzoek gestart en roept hierbij de hulp in van het publiek.

Het is ongeveer 02.00 uur als een groep vrienden vanaf het Wallengebied met nachtbus 282 naar Amsterdam West rijdt. Ze stappen rond 03.00 uur uit op Plein 40-45. Met hen stappen nog twee jongens uit, die vanaf dat moment achter de groep vrienden aan blijven lopen. Ter hoogte van de Krijn Breurstraat wordt één van de jongens uit de groep, een 24-jarige man, belaagd door het tweetal. Ze proberen zijn rugzak weg te nemen. Het slachtoffer wordt hierbij bedreigd met een mes en krijgt meerdere trappen en klappen tegen zijn lijf, hoofd en in het gezicht. Het slachtoffer weet zichzelf in een portiek in veiligheid te brengen en belt de hulpdiensten. De twee daders zijn er dan al vandoor.

De ene dader zou tussen de 15 en 17 jaar oud zijn, circa 1.75 meter lang met een donker getinte huidskleur. Hij had een slank postuur, droeg donkere kleding en heeft zwart kort haar. De tweede dader zou tussen de 18 en 20 jaar oud zijn, circa 1.80 meter lang. Ook deze dader heeft een getinte huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een zwarte trui met capuchon over z'n hoofd. 

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-8844 voor Meld Misdaad Anoniem. Eventele (dashcam)beelden kunnen via de website worden geupload.