FOK! Wat een weer: Verandering op komst

Welkom!  

Het was gisteren geen onaardige dag. Vele plaatsen bleven droog met flink wat zon. Toch vielen er ook wel een paar regen- en onweersbuien. Met name in het noorden en deels oosten van het land. In Friesland viel  zowaar 33 mm. Dat was een buienlijntje die ook bij mij maar liefst 0,1 mm achterliet. De maxima liepen uiteen van 21 tot 25 graden. Zeker in Twente was het weer een zomerse dag, terwijl ze daar zo hard naar regen snakken. 

De afgelopen nacht kon er in de kustprovincies een regen- of onweersbui vallen. In de rest van het land bleef het droog. 

Vanmorgen verlaten de laatste buien het noordoosten, en dan is het de rest van de dag op de meeste plaatsen droog. Een rug van hogedruk trekt in de loop van de middag van west naar oost. Deze zorgt dus voor de rustige en mooie condities in ons land. 

Het gaat wel veranderen. Op vrijdag wordt er tijdelijk even wat warmere lucht aangevoerd, maar een koufront gaat daar korte metten mee maken. In de loop van de dag kunnen er een aantal fikse regen- en onweersbuien opduiken. Het kan dan nog wel zo'n 24 tot 29 graden worden. 

Op zaterdag hebben we dan heel veel wind. Krachtig in het binnenland en hard tot stormachtig in aan de kust. Uiteraard kom ik daar nog op terug.  Het is echter iets om rekening mee te houden. 

Au revoir!  

Pirmasens (Foto: qltel)
Collega qltel is op vakantie. Hij is nu in Pirmasens, waar hij deze waterval op de kiek zette. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.