Veertigjarige Forlán zet punt achter loopbaan

Diego Forlán heeft aangekondigd op veertigjarige leeftijd een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. De spits speelde tijdens zijn rijke carrière voor onder andere Manchester United, Villarreal, Internazionale en Atlético Madrid. Hij speelde in mei, wat nu blijkt, zijn laatste professionele wedstrijd voor Kitchee in Hong Kong.

"Het was niet gemakkelijk. Ik wilde niet dat de tijd zou komen, maar ik wist dat het zou komen", vertelt Forlán in gesprek met Telemundo . "Ik heb besloten om te stoppen met professioneel voetbal."

Forlán begon zijn professionele carrière bij Independiente in Argentinië, voordat hij in januari 2002 naar Manchester United verhuisde. Hij won de Premier League met Manchester tijdens het seizoen 2002/03 en de FA Cup in het volgende seizoen voordat hij in 2004 de overstap maakte naar Villarreal. De 112-voudig international van Uruguay was succesvol in LaLiga, waar hij 128 keer scoorde in 240 competitiewedstrijden voor Villarreal en Atlético Madrid, waar hij met de Madrilenen in het seizoen 2009/10 de Europa League won.

Zijn beste seizoen in Europa was bij Atlético tijdens het seizoen 2008/09. Forlán maakte 32 competitiedoelpunten in 33 wedstrijden voor de club, waarbij hij Samuel Eto'o van Barcelona en David Villa van Valencia achter zich liet in de strijd om de topscorerstitel.