Lambrecht (22) overleden na zware valpartij in Ronde van Polen

De Belgische renner Bjorg Lambrecht is na een zware val in de Ronde van Polen afgevoerd naar het ziekenhuis. De wielrenner van Lotto Soudal werd ter plekke gereanimeerd na zijn zware valpartij.

Lambrecht kwam zwaar ten val ongeveer halverwege de rit van 150 kilometer tussen Chorzow en Zabrze. Over zijn precieze toestand is voorlopig geen verdere informatie bekendgemaakt. Het Nieuwsblad meldt dat een helikopter was opgeroepen om hem naar het ziekenhuis af te voren, maar zijn medische toestand liet het niet toe. Hij zou dan ook per ambulance afgevoerd zijn.

Lambrecht is bezig aan een sterk seizoen. De 22-jarige Belg werd dit jaar vierde in de Waalse Pijl en zesde in de Amstel Gold Race. In de Ronde van Baskenland was hij dicht bij een etappezege, maar werd toen net geklopt door Julian Alaphilippe.

Update 19.08

Bjorg Lambrecht is overleden aan de gevolgen van een valpartij in de Ronde van Polen. Dit heeft zijn ploeg Lotto Soudal zojuist bekendgemaakt. De renner van Lotto-Soudal werd gereanimeerd na een val, maar is in het ziekenhuis overleden. Lambrecht werd 22 jaar oud.