Dochter van dronken moeder bekogelt agenten met fastfood

Afgelopen zaterdagochtend, rond 04:50 uur zag de politie in Oldenzaal een auto rijden waarvan de eigenaar volgens de systemen al ruim twee jaar overleden was. Een dode kan natuurlijk niet rijden en dus besloot de politie om de inzittenden te controleren. 

Op dat moment reed de bestuurster net de McDrive binnen. De politie sprak haar aan en de vrouw beweerde dat de auto van een vriend was. Terwijl de agenten met haar in gesprek waren, ontstond het vermoeden dat vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Daarom werd besloten om mevrouw een blaastest te laten ondergaan. 

Daar was mevrouw het niet mee eens en ze probeerde meerdere malen de test te saboteren, tot ze op de consequenties van haar gedrag werd gewezen. De uitslag die er op volgde was een vette fail. De 35-jarige vrouw, afkomstig uit Ootmarsum moest daarom mee naar het bureau; maar dat ging ook weer niet zonder slag of stoot. Ze moest en zou persé zelf haar auto wegzetten. 

Dat kon de politie natuurlijk niet laten gebeuren en mevrouw werd met gepast geweld aangehouden zo schrijft de politie op Facebook. De minderjarige dochter van de vrouw was het niet eens met de aanhouding van haar moeder en bekogelde de agenten met een milkshake, waarna ook de rest van de bestelde maaltijd richting de agenten werd gegooid. 

De politie heeft uiteindelijk beide 'dames' afgevoerd naar het bureau, waar moederlief uiteindelijk 675 µg/L blies met als gevolg dat ze haar rijbwijs kwijt is en zich binnenkort moet verantwoorden bij de Officier van Justitie. Dochterlief is met een proces-verbaal op zak naar bureau Halt verwezen. Tot slot is Veilig Thuis ingeschakeld omdat de politie het gedrag van de moeder onverantwoord vond. 

Dochter van dronken moeder bekogelt agenten met fastfood (Foto: Politie Oldenzaal)
Dochter van dronken moeder bekogelt agenten met fastfood (Foto: Politie Oldenzaal)