Uitslag Heracles Almelo - sc Heerenveen

Sc Heerenveen is het nieuwe seizoen in de Eredivisie uitstekend begonnen. De Friezen wonnen uit bij Heracles Almelo met 0-4 in een wedstrijd die bij rust al gespeeld was (0-3). Opmerkelijkste moment was dat er in de beginfase een kip over het veld liep.

Vooraf was duidelijk dat beide teams veel aan scorend vermogen hadden ingeleverd. Heracles had de kip met de gouden eieren geslacht door vrijwel de gehele voorhoede van de hand te doen, terwijl Heerenveen de gehuurde Sam Lammers terug zag gaan naar PSV en Michel Vlap verkocht werd aan Anderlecht. Bij Heracles werd de naam van het stadion veranderd van Polman naar Erve Asito en met name het woord Erve stuitte veel fans in Almelo tegen de borst.

Erve doet hen denken aan het platteland en het was dan ook niet verwonderlijk dat er in het begin van het duel eieren op het veld werden gegooid en er een kip losgelaten werd. Na dit oponthoud was Heracles danig van de leg, zodat een ongevaarlijke vrije trap van Ivan Dresevic plotsklaps tot doelpunt gepromoveerd werd. Het ging snel, want na zeventien minuten stond de 0-2 al op de borden dankzij Jordy Bruijn die door de defensie kon slalommen en kon scoren. Tien minuten later was Mitchell van Bergen er als de kippen bij om nieuw geklungel in de defensie af te straffen: 0-3. Het zorgde ervoor dat Maximilian Rossman gewisseld werd en Heracles haalde verder ongeschonden de rust.

Heraclesspeler Van den Buijs ging op kippenjacht (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Heraclesspeler Van den Buijs ging op kippenjacht (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)

Na de pauze probeerden Sylvester van der Water en Alexander Merkel het nog wel, terwijl Heerenveen niet meer hoefde. Tien minuten voor tijd werd een inzet van Cyril Dessers geblokt, terwijl voor de bezoekers Hamdi Akujobi de doelman op zijn weg trof. In blessuretijd was het de snelle invaller Chidera Ejuke die na een lange solo met de 0-4 nog meer zout in de Almelose wonden strooide.

Heracles Almelo

0 - 4

sc Heerenveen

    8' Dresevic
17' Bruijn
28' Van Bergen
90+2' Ejuke
 
Gele kaart: Bakboord, (Heracles Almelo), Bruijn, Kongolo, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 9.640
Arbiter: Martens
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Bakboord
Rossmann (Knoester/30)
Van den Buijs
Czyborra
Osman
Szöke (Bijleveld/74)
Merkel
Van der Water
Dessers
Dos Santos (Mauro Júnior/46)
  Hahn
Floranus
Dresevic
Botman
Woudenberg
Kongolo
Faik
Rienstra (Akujobi/74)
Van Bergen
Odgaard (Van der Heide/89)
Bruijn (Ejuke/67)