Wťťr schietpartij in VS, negen doden in uitgaansdistrict Dayton

In Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn zaterdagavond bij een schietpartij naar alle waarschijnlijkheid meerdere omstanders gedood. In het Oregon Historic District, het uitgaanscentrum van de stad, opende een schutter het vuur.

Even voor half twee 's nachts, half acht Nederlandse tijd, zou de uiteindelijke schutter de toegang geweigerd zijn tot Ned's Pepper's Bar. Dat resulteerde in ruzie, waarna de man begon te schieten. Volgens ooggetuigen zou hij dood zijn geschoten door de politie. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen om het leven zijn gekomen, maar er wordt gesproken over minstens zeven en mogelijk meer dan tien doden.

De VS zat al bijna twaalf uur in een periode zonder zware schietpartijen, sinds een man in El Paso in Texas zeker twintig mensen doodde in een winkelcentrum.

Update 10.25 uur
De politie van Dayton heeft laten weten dat de 'situatie' om 01.22 uur begon. Men bevestigt dat negen mensen zijn overleden, terwijl zeker zestien mensen met verwondingen in het ziekenhuis liggen. Ook de schutter is inderdaad dood.