FOK! Wat een weer: koel en buien

Het is half tot zwaar bewolkt en in het noordwesten komen er enkele buien voor. In het zuidoosten is er in een opklaring aanvankelijk nog kans op een mistbank. In de loop van de ochtend en middag breidt de bewolking zich verder over het land uit en ontstaan er enkele stevige buien, in de middag vooral in het oosten mogelijk met onweer en hagel.

Lokaal kan in korte tijd veel regen vallen (20-30 mm). De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan de kust tot 23°C in het zuidoosten. In het noorden is de wind zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen en wordt in de loop van de dag noordoostelijk. Elders draait de zuidwestelijke wind gedurende de dag naar west tot noordwest en neemt toe naar matig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Komende nacht is het bewolkt en kan er aanvankelijk in het uiterste zuidoosten nog een bui voorkomen. Elders kan er zeer lokaal lichte motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is noord tot noordwest en zwak, op het IJsselmeer en aan zee matig.

Morgenochtend begint bewolkt en er kan dan lokaal nog lichte neerslag vallen. In de middag en avond kunnen er lokaal enkele opklaringen voorkomen en blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op zo'n 21°C. De matige wind komt uit het noordwesten en neemt in de avond af naar zwak. (Bron: KNMI)

Kasteel Schwanenburg (Foto: Erwin Klein)
Kasteel Schwanenburg in Kleve torent boven de grondmist uit. Een prachtige en rustieke foto van Erwin Klein. (Foto:Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.