FIFA nomineert Ten Hag voor Coach van het Jaar

Erik ten Hag is een van de kanshebbers voor de 'The Best Men's Coach'-award van de FIFA, zo heeft de wereldvoetbalbond woensdagmiddag bekendgemaakt.De oefenmeester van Ajax maakt samen met onder meer Josep Guardiola, Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino kans op de prestigieuze prijs.

Ten Hag kan terugkijken op een bijzonder succesvol seizoen met Ajax, waarin hij de halve finale van de Champions League wist te bereiken en de landstitel en beker won.

De trainer van de Amsterdammers neemt het echter op tegen coaches als Guardiola, met Manchester City kampioen van Engeland, Champions League-winnaar Klopp en verliezend Champions League-finalist Pochettino.

De stembussen zijn woensdag geopend, op maandag 23 september zal in Milaan de winnaar bekend worden gemaakt. Ten Hag is overigens niet de enige Nederlandse trainer die kans maakt op een 'The Best'-award. Bondscoach van de Oranje Leeuwinnen Sarina Wiegman is namelijk eveneens genomineerd bij de vrouwen.

Zij bereikte met de Nederlandse vrouwenploeg de finale van het eerder deze zomer georganiseerde WK en moet het opnemen tegen onder meer de Amerikaanse bondscoach, en WK-winnaar, Jill Ellis, de Engelse bondscoach Phil Neville en Reynold Pedros, de trainer van Olympique Lyon die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.