Shisha-lounge Bergen op Zoom gesloten na vondst handgranaten

Dinsdagochtend 30 juli zijn op de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom voor een shisha-lounge twee mogelijke handgranaten aangetroffen. Rond 10:25 uur kwam er op de meldkamer een melding binnen dat er op straat twee mogelijke explosieven lagen. De politie is direct ter plaatse gegaan en heeft vervolgens de straat afgezet en omwonenden verzocht om binnen te blijven.

Een explosievenverkenner van de politie heeft een eerste inspectie verricht en heeft de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie opgeroepen. Zij hebben de granaten veilig opgeruimd en brengen ze over naar het NFI voor nader onderzoek. De technische recherche doet sporenonderzoek in de Antwerpsestraatweg en bij het horecapand. De recherche sprak met enkele getuigen en nam hun verklaring op.

Informatie
De politie doet verder onderzoek naar de aanleiding van het achterlaten van de vermoedelijke handgranaten en wie ze daar heeft neergelegd. Ze verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of WhatsApp. 

Update 22:08 uur
De Shisha-lounge is per direct voor een half jaar gesloten door de loco-burgemeester. Dat meldt BN de Stem. Barry Jacobs: "Dit incident baart mij grote zorgen. Het is onacceptabel dat geweld op deze manier in een woonbuurt wordt gebracht. Het raakt niet alleen de betreffende ondernemer, maar levert ook gevaar op voor omwonenden,voorbijgangers en bezoekers en daarom vind ik sluiting op dit moment de enige juiste oplossing”