Politie heeft wapenstok nodig om 14-jarige te kunnen arresteren

De politie is op zoek naar getuigen van een incident wat gisteren heeft plaatsgevonden aan het Brabantplein in Breda. Agenten hielden na dit incident een 14-jarige verdachte aan. Tijdens de aanhouding was de jongen zeer agressief en werkte hij niet mee, agenten hebben daarom gebruik gemaakt van hun wapenstok.

Omstanders van het incident aan het Brabantplein in Breda meldden gisteren dat er rond 15:15 uur een gevecht gaande was. Buurtbewoners zagen dat een jongeman zeer agressief was richting een oudere man. Ze stapten op de jongeman af om de ruzie te sussen, dit werkte niet. Buurtbewoners kregen de jongen niet rustig omdat hij bleef doorrazen en om zich heen bleef slaan.

Meerdere agenten kwamen ter plaatse en zagen dat een aantal mensen een jongeman onder controle probeerden te houden. Op het moment dat een agent richting de verdachte stapte, werd hij nog agressiever. De jongeman probeerde zich los te rukken en werkte op geen enkele manier mee. Omdat hij niet wilde luisteren en maar tegen bleef werken, besloten agenten gebruik te maken van hun wapenstok om hem onder controle te krijgen. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar bureau voor verder onderzoek.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook via WhatsApp kunnen er tips worden gegeven.