Man ligt 10 jaar dood in supermarkt

In de voormalige No Frills-supermarkt in Council Bluffs (Iowa) was het onlangs tijd voor een opruiming. De winkel was al enige jaren dicht en men ging aan de gang voor de sloop. Slopers trokken de schappen en koelkasten aan de kant...en vonden er een behoorlijk vergaan lichaam.

Uiteraard werd de politie erbij gehaald, het was immers geen normale vondst, en uiteindelijk bleek het te gaan om Larry Ely Murillo-Moncada. De beste man werkte in de supermarkt, maar werd als vermist opgegeven...in november 2009.

Met het DNA van zijn ouders en de beschrijving van zijn kleding kwam men tot de conclusie dat het om de vermiste man ging, die volgens zijn ouders na een ruzie vertrokken was. Ze lieten agenten destijds weten dat hij zich vreemd gedroeg, mogelijk wegens medicatie.

Onderzoekers denken dat de man naar de winkel is gegaan en op de koelkasten is geklommen. Daar was een ruimte waar medewerkers zich soms even terugtrokken voor een extra pauze en vermoedelijk is meneer daar in een gat tussen de koelkasten en de muur gevallen.

De herrie van de koelkasten zou er voor gezorgd kunnen hebben dat zijn eventuele hulpgeroep niet werd gehoord, en ineens was het bijna tien jaar later. Uit autopsie is geen enkele vorm van bijzonder letsel gevonden en men gaat dan ook uit van een ongeval.