Koen van Herk wint finaleplaats Cosplay World Masters

Tijdens CampZone kon er een plaats bemachtigd worden voor de Cosplay World Masters dat in 2020 in Portugal wordt gehouden. De 27-jarige Koen van Herk uit Rotterdam vertegenwoordigt Nederland volgend jaar tijdens de internationale Cosplay World Masters. 

"Ik ben eerder bij andere cosplaywedstrijden tweede geworden, maar dat ik eerste zou worden tijdens CampZone en Nederland mag gaan vertegenwoordigen in Portugal tijdens Cosplay World Masters had ik nooit verwacht", aldus Koen van Herk. Hij won de voorronde met zijn Olgierd von Everec kostuum uit de populaire videogame The Witcher 3. In het dagelijks leven is Koen een video editor en cameraman en het koste hem bijna 4 maanden om het kostuum te maken. De finale in Portugal vindt in 2020 plaats, waardoor hij bijna een jaar voorbereidingstijd heeft om te bedenken met welke act hij zal deelnemen.

Voor de internationale wedstrijd in Portugal zijn er voorrondes in verschillende landen waar deelnemers zich kunnen kwalificeren. Ieder land mag een afgevaardigde sturen en dit jaar is het de eer aan Koen van Herk met zijn cosplay act. Vorig jaar won Melissa van den Berg, artiestenaam Mirai, tijdens de voorronde van CampZone 2019 met haar Ghost in the Shell kostuum. Met haar cosplay act behaalde ze afgelopen jaar de derde plaats in Portugal, waar in totaal 11 deelnemers het tegen elkaar opnamen.

CampZone is het grootste outdoor gaming event van Europa dat plaatsvindt tot en met 5 augustus in Veghel, en waar naast gaming cosplay een belangrijk onderdeel vormt.

Campzone Cosplay - Koen van Herk