Ewan wint slotrit Tour de France voor Groenewegen, Bernal eindwinnaar Tour de France

Caleb Ewan heeft slotrit in de Tour de France gewonnen. In de traditionele slotrit naar Parijs was de kleine Australische sprinter van Lotto Soudal de snelste voor Dylan Groenewegen. Het was voor Ewan alweer de derde ritzege deze Tour de France. De eindzege voor Egan Bernal kwam nooit meer in gevaar voor de Colombiaan van Team Ineos. 

In aanloop naar de Champs-Élysées waar traditioneel de finish ligt van de Tour de France rustig aan gedaan. Naast de fotoshoots en het glaasje champagne voor het winnende team ging de rustig verder. Na het opdraaien van de Champs-Élysées ging het tempo in de hoogte en was er een aanval van vier renners, maar veel had dat niet om het lijf.

Het werd zoals verwacht een massasprint en daarin was Ewan opnieuw de beste sprinter van dit peloton. In de laatste honderd meters maakte de kleine Australiër het verschil met Groenewegen en pakte zo zijn derde ritzege in deze Tour de France. Door de zege komt Lotto Soudal nu net zoals Jumbo-Visma en Mitchelton-Scott op vier ritzeges de Tour.

De eindzege voor Bernal kwam nooit in gevaar. De Colombiaan eindigde in het peloton samen met Geraint Thomas, die tweede werd in het algemeen klassement. Op het eindpodium worden twee renners van Ineos vergezeld door Steven Kruijswijk. Het is voor de negende keer dat één Nederlander op het eindpodium staat.