Record voor Sagan met zevenmaal groen

Peter Sagan heeft voor de zevende maal de groene trui gewonnen als winnaar van het puntenklassement bij de Tour de France. Daarmee is hij nu recordhouder. Sagan heeft er nu eentje meer dan Erik Zabel, die de groene trui zesmaal wist mee te nemen naar Parijs.

"Het was een geweldige Tour. Het is voorbijgevlogen, ik heb me niet geblesseerd, ik heb me geamuseerd. Elke dag bracht wel een portie plezier," aldus Sagan.

De bergtrui is een prooi voor de Fransman Romain Bardet, nadat Tim Wellens de trui deze Tour lang aanhad. Overigens kwam Tourwinnaar Egan Bernal in de laatste twee ritten nog dichtbij, maar Bardet, die zijn klassementsaspiraties in rook zag opgaan, zal vanavond de bolletjestrui mee naar huis nemen.

Naast de gele trui wint Bernal ook de witte trui, als beste van het jongerenklassement. En voor de vierde maal in vijf jaar wint Movistar het ploegenklassement.

Vandaag zal bekend worden gemaakt wie de meest strijdlustige renner deze Tour is. Genomineerd zijn Julian Alaphilippe, Thomas de Gendt, Lennard Kämna, Vincenzo Nibali, Yoann Offredo, Stéphane Rossetto en Simon Yates.