Politie bedankt publiek voor hulp bij aanhouding vluchtende man

Vrijdagavond werd op de Beenhouwerssingel in Middelburg een man aangehouden. Hij werd door de politie gezocht en probeerde te vluchten. Mede dankzij de hulp van enkele mensen wisten agenten hem alsnog aan te houden. De politie wil de helpers bedanken zo laten ze weten op hun website. 

Rond 21:45 uur zag een agent, die zich in vrije tijd in het centrum van de stad bevond, een bekende crimineel. Het was hem bekend dat deze man nog door de politie werd gezocht, onder andere voor een vernieling van een auto in april jl. in Middelburg. Omdat deze 22-jarige man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was het de politie nog niet gelukt hem aan te houden. Diverse politie-eenheden reden richting het centrum van Middelburg.

Terrasstoelen
Twee agenten zagen de man op de fiets over de Langeviele rijden. Ze stapten uit de politieauto en riepen dat hij moest stoppen. De agenten renden achter de man aan, die harder doorreed richting de Langevielebinnenbrug. De agenten wisten hem vast te pakken, maar hij kon toch ontsnappen. Enkele mensen gooiden twee terrasstoelen naar de crimineel, waardoor hij viel. Toch wist hij in eerste instantie te ontkomen.

Op de Beenhouwerssingel werkten agenten de man uiteindelijk op de grond. Hij probeerde hierbij met geweld te ontsnappen, maar dat was tevergeefs. Hij werd geboeid. Tijdens zijn vlucht gooide de man nog allerlei spullen weg. Een andere burger hielp de politie nog om twee zakjes met wit poeder uit het water te vissen. De politie onderzoekt of het drugs zijn. Ook de andere spullen worden onderzocht.

Vuurwapen
De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast. Later op de avond werd nog in een woning aan de Buitenhovelaan gezocht, omdat het vermoeden bestond dat de man daar wel eens verbleef. In de woning werden een vuurwapen en patronen gevonden. Tevens werd nog cocaïne gevonden. Deze spullen werden ook in beslag genomen.