Grote storing op Schiphol

Goedemiddag!

Er is op dit moment een grote storing op Schiphol. Vliegtuigen kunnen momenteel niet getankt worden. Een woordvoerder van Schiphol kan nog niet vertellen hoe lang de storing gaat duren. Ook is niet duidelijk of het hete weer hierbij een rol speelt.

Inmiddels lopen de vertragingen al flink op en liggen zo tussen de 30 en 120 minuten, maar deze zullen verder gaan oplopen.

Heel vervelend voor alle vakantiegangers. Er zijn een aantal vliegtuigen waar men niet in of uit mag. Ook op buitenlandse luchthavens ontstaan nu vertragingen. Er wordt al gesuggereerd dat de storing pas morgen opgelost kan worden. Dit wordt echter nog niet bevestigd.

In ieder geval, het is een grote bende op Schiphol. Voor de zekerheid zijn de hulpdiensten paraat.

Verschillende vluchten wijken inmiddels uit naar andere luchthavens om brandstof te tanken.

Ook landen er nog maar 10 vliegtuigen per uur i.p.v 65.

Kortom, dit heeft weer grote impact. Sterkte aan alle reizigers die vertraging hebben of niet verder kunnen.

*Update 21.20* 

Nog steeds is niet duidelijk waardoor deze storing heeft kunnen optreden. Met man en macht wordt er aan gewerkt om het probleem op te lossen. Het is inmiddels enorm druk op Schiphol en veel mensen zitten met vragen. Er wordt inmiddels geadviseerd om de luchthaven te verlaten, want niemand weet nog precies of en wanneer de vluchten hervat kunnen worden. 

inmiddels zijn er zo'n 6000 veldbedden geplaatst, maar de vraag is of dat genoeg is. Ook de hotels hebben maar een beperkte capiciteit. Voorlopig lijkt er de rest van de dag geen vlucht meer te kunnen vertrekken. Met uitzondering van vliegtuigen die nog genoeg brandstof hebben, maar dat is maar beperkt. Ook worden vliegtuigen op het terrein geparkeerd, zodat inkomende vluchten ook geen ruimte meer hebben.

Het aantal vluchten dat is geannuleerd is inmiddels opgelopen naar 210.

Kortom, één grote ellende.

Schiphol (Foto: Pixabay.com)
Schiphol (Foto: Pixabay.com)