MLB: vijf homeruns en 'triple play' voldoende voor winst Twins tegen Yankees

De Minnesota Twins hebben vannacht een belangrijke overwinning geboekt. In de uitwedstrijd tegen de New York Yankees won de ploeg uit Minnesota met 8-6 van de Yankees onder meer door vijf homeruns van de Twins.

De Twins die in strijd is om de divisie titel in de American League met de Cleveland Indians kwam in de eerste inning tegen de Yankees meteen in de problemen, maar via een 'triple play' kwamen de Twins uit de problemen en vervolgens sloegen ze in de eerste vier innings toe. In vier innings sloegen ze maar liefst vier homeruns goed voor zeven punten. Dat was ook het moment voor de Yankees om werper CC Sabathia te vervangen. Het ging daarna wel beter voor de Yankees, maar konden de achterstand nooit meer goed maken.

San Francisco Giants blijven goed draaien. Ditmaal nam de ploeg het op tegen de Chicago Cubs en lange tijd leek het erop dat de ploeg van Bruce Bochy ten onder ging, maar in de achtste inning scoorde de Giants drie punten. In de volgende inning kwamen de Giants niet meer in de problemen en wonnen met 5-4 van de Cubs.

Uitslagen MLB maandag:
Pittsburgh Pitares - St. Louis Cardinals 5-6
Toronto Blue Jays - Cleveland Indians 3-7
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 4-9
Houston Astros - Oakland Athletics 11-1
New York Yankees - Minnesota Twins 6-8
Chicago White Sox - Miami Marlins 9-1
Milwaukee Brewers - Cincinnati Reds 5-6
Arizona Diamondbacks - Baltimore Orioles 6-3
Chicago Cubs - San Francisco Giants 4-5
Seatlle Mariniers - Texas Rangers 7-3