Tour: Etappe 16 - Stilte voor de storm

De Tour de France is nog uitermate spannend en dat is natuurlijk goed nieuws. Wat voor Julian Alaphilippe ook goed nieuws is: na de rustdag van gisteren krijgen de heren vandaag weer een soort rustdag, tenzij je een sprinter bent natuurlijk.

De heren starten in Nîmes en eindigen 177 kilometer verderop...in hetzelfde Nîmes. Een bijster boeiende route is het wat het profiel betreft niet, maar er is nogal veel leuke Romeinse historie te vinden in en om de stad, zoals de arena en de Pont du Gard. We verwijzen voor alle details graag door naar de weer zeer uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier.

De finish ligt dus in Nîmes, waar het in principe gewoon een massasprint wordt. De laatste drie kilometer is zo goed als rechtdoor, dat is lekker overzichtelijk, ware het niet dat er nog wel rotondes liggen op zo'n 2500, 1800 en, jawel, 300 meter. Als dat maar goed gaat.

De heren vertrekken om 13.20 uur, tien minuten later volgt de echte start. Eurosport 1 is er weer live bij, Sporza schakelt een klein uurtje later ook eens in. De finish ligt tussen grofweg 17:15 en 17:40 uur.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)