FOK! Wat een weer... H.E.E.T! We gaan eraan!

Een hete groet!

Zijn we er allemaal klaar voor? Het gaat nu dan toch echt beginnen. De grote hitte van 2019. Gisteren viel het op zich nog wel mee. In het noorden was het eerst nog bewolkt, maar uiteindelijk brak ook daar de zon door. Elders was het al zonnig. Het werd al wel zomers warm met 25 tot 30 graden. Aan de kust was het door een wat sterkere westenwind nog een paar graden koeler, en uiteraard ook op de Wadden. 

Na een nog best aangename nacht gaan we vandaag dan toch echt vertrekken voor een paar bloedhete dagen. Ik verwacht maxima die morgen al vrijwel overal tropisch worden. Alleen op Terschelling en de andere eilanden wordt de 30 graden niet bereikt, maar 28 graden is ook prima, meer moet dat voor veel mensen eigenlijk niet zijn. Mogelijk ontstaat er in de loop van de middag een zeewindje en koelt het ook aan de westkust een beetje af, maar achter de duinen blijft het wel tropisch denk ik zo.

En dan woensdag en donderdag. Dan bestaat er een gerede kans dat het record van Warnsveld gaat sneuvelen. Donderdag is de kans het grootst. Dan wordt het overal wel 35 graden. In het zuiden zou mogelijk de 40 graden aangetikt kunnen worden. Dit is echter nog nooit gebeurd, dus we moeten daar voorzichtig in zijn. 

Wat er daarna gaat gebeuren zien we dan wel weer, dat is nog vrij onzeker. Verkoeling lijkt dan wel in zicht. 

Veel plezier en/of sterkte komende dagen!  

Cirrus1 (Foto: spylacopa_68)
Veel blauw. En een klein beetje Cirrus. Spylacopa_68 maakte deze foto vanaf het strand van Castricum.

Cirrus2 (Foto: Interpretatie)
Zou dit hetzelfde veldje Cirrus zijn als die van Spylacopa_68? Het lijkt er wel op. (Foto: Interpretatie met hoofdletter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.