NASCAR-race New Hampshire in laatste bochten beslist

Op de New Hampshire Motor Speedway in Loudon is zondagavond de twintigste race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden, wat betekent dat er nog zes races op het schema staan tot de play-offs beginnen.

Met Brad Keselowski, Kurt Busch, Kyle Busch en Erik Jones voorop werd het groen gezwaaid, waarna Kyle Busch al vrij snel de leiding nam. Een klapband van Austin Dillon zorgde halverwege de eerste stage voor een caution, waarbij Jones de leiding overnam...tot Busch en Aric Almirola bijna gelijk langszij kwamen bij de herstart. Busch reed onbedreigd naar de stagewinst, voor Jones, Almirola en Clint Bowyer.

Ook in de tweede stage kregen we een caution: Daniel Suarez tikte Daniel Hemric de muur in, omdat Suarez vermoedelijk over uit Hemric's auto gelekte olie reed. Kevin Harvick had bij de herstart de leiding, maar Kyle Busch nam dat gelijk weer over. Ryan Stenhouse reed vervolgens de muur in en veroorzaakte daarmee de volgende caution.

Suarez en Hemric (Bron: YouTube)

Almirola nam met een afwijkende bandenstrategie de leiding over, maar dat kon het putje weer in: Bowyer ging rond nadat hij tegen Martin Truex aan gleed en binnen een ronde was de volgende caution een feit. Almirola nam ook bij de volgende herstart de leiding en dit keer hield hij het vol tot de stagewinst binnen was, voor Joey Logano, Ryan Newman, William Byron en Kyle Busch.

Met Harvick en Denny Hamlin voorop begon het laatste deel van de race, waarin Kyle Busch met dik tachtig ronden te gaan tegen de muur tikte: caution. Iedereen kwam naar binnen voor vier nieuwe banden en voor brandstof, waarmee de finish precies gehaald moest kunnen worden. Met Hamlin voorop volgde de herstart, maar nog geen vijf seconden later spinde Kyle Larson na een duel en hoewel hij de muur ontweek was de volgende caution een feit.

Problemen voor Larson (Bron: YouTube)

Hamlin hield de leiding bij de herstart, Ryan Blaney pakte de tweede plek en kreeg Keselowski in zijn nek. Met de slotfase in zicht en nog altijd Hamlin voorop reed Larson met een bandenprobleem de muur in: caution. De pitstops zorgden weer voor wat verandering: Kyle Busch was de eerste coureur die met vier nieuwe banden aan de slotfase begon, onder meer Harvick en Jones hadden géén banden gehaald en Hamlin en Blaney kwamen binnen voor twee banden.

Bij de herstart reden Harvick, Hamlin en Jones voorop en het was Harvick die de winst leek te pakken. Hamlin had echter wat anders in gedachten - "Maar ik wilde hem niet compleet naaien" - en trok in de laatste paar bochten álles uit de kast, inclusief een paar stevige duwpartijen, maar Harvick hield stand en boekte eindelijk zijn eerste zege van het seizoen.

Harvick vs Hamlin (Bron: YouTube)