Op naar de 40 graden!

Goeiennacht!

Zoals het er nu naar uitziet bestaat er een behoorlijke kans dat het warmterecord gaat sneuvelen. Warnsveld is met ruim 38 graden nog de koploper, maar als de modellen het nu bij het juiste eind hebben, volgt er donderdag een echte climax. Mogelijk wordt het dan in het zuiden van het land 40 graden!

Dat het bloedheet gaat worden, dat is voor veel mensen al bekend, maar of er ook records gaan sneuvelen, dat is nu heel spannend. Het weer draait 24 uur per dag door, dus ook zijn er elke dag nieuwe oplossingen mogelijk. De laatste uitvoer van afgelopen avond liet echt extreme waarden zien. In Frankrijk wordt zelfs 42 tot 44 graden berekend!

Of het hier ook zover komt hangt nog even af van bepaalde factoren. Alles moet echt op de juiste plaats vallen. Dat wil zeggen: maximale instraling, geen bewolking en zeker geen zeewind. 

Het wordt heel spannend. Het hittekanon gaat in ieder geval aan.  Ik denk ook dat het KNMI wel zeker met code geel, al dan niet oranje gaat komen tegen die tijd. Maar nogmaals, het is nog even afwachten. 

De hitte des doods komt eraan!