Harde knockout en mooie strijd in avond zwaargewichtboksen in Londen

In de Londense O2 Arena is zaterdagavond een ouderwets avondje zwaargewichtboksen gehouden. Vooral de nodige Britse toppers kwamen er in actie, met uitzondering van de nog wat hoger ingeschaalde Anthony Joshua en Tyson Fury.

Als eerste was het de beurt aan enfant terrible Dereck Chisora (30-9), die de Pool Artur Szpilka (22-3) tegenover zich kreeg. Dat duurde niet al te lang: in de tweede ronde kreeg Szpilka een snoeiharde rechter van War te verwerken, waarna Chisora het voor de zekerheid nog even afmaakte door de lichten bij de Pool uit te slaan.

De veelbelovende David Allen (17-4) nam het vervolgens op tegen de veteraan David Price (24-6), voor wie het min of meer een laatste kans was om nog eens wat moois te bereiken. Voor het eerst in vele jaren moest Price voorbij de zesde ronde vechten, hoewel ze dat het publiek eigenlijk niet aan konden doen. De zaaddodend saaie partij kende na tien ronden een 'perfect' einde: Allen, die vooraf nog had gezegd Alexander Povetkin wel even aan te willen pakken, voelde dat er iets fout zat en gooide de handdoek, waarmee de veertig minuten tijdverspilling voorbij waren.

Chisora slaat de Pool knockout (Bron: YouTube)

Dillian Whyte (25-1, 18 KO's) mocht het in het klapstuk van de avond opnemen tegen de Colombiaan Oscar Rivas (26-0, 18 KO's) en dat werd best een prima pot. Langzaam werd duidelijk dat Whyte wel een maatje te groot was, maar in de negende ronde ramde Rivas de Brit ineens neer met een harde uppercut.

In de slotfase van de ronde deed Whyte wat terug en in de laatste seconden van ronde twaalf ging hij alsnog bijna neer. Whyte bleef overeind en de drie juryleden gaven hem de winst en daarmee de WBC-interimwereldtitel, maar Rivas kon toch met enigszins opgeheven hoofd zijn eerste nederlaag accepteren.

De Brit Lawrence Okolie (12-0) vocht eerder tegen de Argentijn Mariano Angel Gudino (13-2), met als inzet de continentale WBA-titel in het cruisergewicht (-90,7kg). Okolie was duidelijk de betere bokser en in de zevende ronde maakte hij er met drie knockdowns definitief een einde aan.

In het Amerikaanse Oxon Hill vocht Teofimo Lopez (13-0) in het lichtgewicht (-61,2kg) tegen de Japanner Masayoshi Nakatani (18-0), waarbij de winnaar vrijwel zeker aan een wereldtitelgevecht mocht denken. Lopez was de beste en overtuigde alle juryleden in twaalf ronden, maar of hij klaar is voor lichtgewichtbaas Vasiliy Lomachenko valt ernstig te betwijfelen, want het was niet geweldig indrukwekkend.