Rockenfeller wint bandenstrijd in DTM-race Assen, Frijns 6e

Mike Rockenfeller heeft op het TT Circuit van Assen de tweede DTM-race van het weekeinde aldaar gewonnen. Op het Drentse asfalt werden de banden flink opgevreten, waardoor het de hele race heen en weer ging, met Rockenfeller als winnaar.

René Rast kende vanaf pole een goede start, Jonathan Aberdein viel vanaf plek twee wat terug en dus schoof Rockenfeller naar de tweede plek. Robin Frijns vertrok vanaf plek vijf ook prima en won twee plaatsen, hoewel Nico Müller hem bijna te pakken had.

Loïc Duval was na tien minuten de eerste die zijn stop maakte, een kwartiertje later volgden Rast en Frijns, die achter Duval de baan op kwamen. Marco Wittmann had zijn stop ook al eerder gemaakt en op zijn warme banden zette hij zijn BMW langs de Audi van Frijns.

Rast nam Duval te grazen en niet veel later kwam ook Wittmann er voorbij, naar de virtuele tweede plek. Rockenfeller was de laatste die zijn nieuwe banden kwam halen en hij kwam als derde de baan op, waarna hij Wittmann te grazen nam en de jacht op Rast opende.

Met dik tien minuten te gaan reed Rockenfeller met speels gemak voorbij Rast, die op zijn banden - die hij voor de race al eens gebruikt had - ineens totaal geen grip meer had, waardoor hij weer naar binnen moest, iets waar hij weinig gelukkig mee was: "Fuck!"

Müller had zich inmiddels voorbij Frijns gewerkt en dus leverde de extra pitstop van Rast de Nederlander alsnog geen podiumplek op. Ook Frijns kreeg het moeilijk met zijn banden en Aberdein nam zijn vijfde plek in de slotminuten over.

Rockenfeller reed uiteindelijk dominant naar de winst, voor de van plek achttien vertrokken Wittmann en Müller. Aberdein werd vierde, Rast reed naar toch een knappe vijfde plek door Frijns in de laatste ronde nog naar plek zes terug te verwijzen.