Valse start Schippers, Fraser-Pryce haalt weer uit en SyriŰr wint

Tijdens de Diamond League in Londen is Dafne Schippers op de 100 meter gediskwalificeerd: de Nederlandse startte vals. Shelly-Ann Fraser-Pryce liet zien weer helemaal in wereldvorm te zijn: de Jamaicaanse tweevoudig olympisch kampioene won in 10,78 seconden, waarmee ze haar persoonlijk record van 10,70 opnieuw benaderde. Dina Asher-Smith ging voor haar thuispubliek naar 10,92 en plek twee, voor de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou (10,98).

Hoogspringen mannen
Heel vaak zien we Syrische sporters op het internationale toneel niet schitteren, maar Majd Eddin Ghazal is een uiterst welkome uitzondering. De hoogspringer pakte in 2017 WK-brons en in hetzelfde Londense stadion won hij nu met 2,30 meter. Het van een blessure terugkerende Qatarese fenomeen Mutaz Essa Barshim werd tweede met 2,27 meter, de Bulgaar Tihomir Ivanov sprong met 2,24m naar plek twee.

200m mannen
Het was vandaag geen Diamond League-onderdeel, maar een verrassing van jewelste kwam er wel. Xie Zhenye uit China verpletterde zijn persoonlijk en nationaal recordvan 20,16 seconden en niet zo'n beetje ook: hij won in 19,88 seconden, een nieuw Aziatisch record. De Brit Miguel Francis werd tweede in 19,97 seconden, voor de Braziliaan Aldemir Junior en zijn 20,17.

110m horden mannen
Ook hier waren geen Diamond League-punten te pakken, maar wederom kon China juichen. Xie Wenjun vocht een hele mooie strijd uit met de Fransman Wilhem Belocian en de Jamaicaan Omar McLeod. Het was Xie die in 13,28 won, dezelfde tijd - maar een paar millimeter eerder - dan Belocian, terwijl McLeod derde werd in 13,32 tellen.

400m horden vrouwen
Een mooi gevecht om de winst en dat werd na een fraaie sprint gewonnen door de Jamaicaanse Rushell Clayton, die met 54,16 zelfs een dikke halve seconde van haar PR haalde. De Tsjechische Zuzana Hejnova werd in 54,33 tweede, voor de 54,54 van Tia-Adana Belle uit Barbados.

Verspringen vrouwen
Malaika Mihambo is dé vrouw in vorm dit jaar en dat liet de Duitse ook nu weer zien. Met 7,02 meter in haar vierde poging pakte ze de winst, hoewel haar tweede (6,96m) en haar vijfde (6,93m) poging ook genoeg zouden zijn geweest. De Amerikaanse Brittney Reese kwam tot 6,82 meter, Maryna Bekh-Romanchuk uit Oekraïne sprong met 6,78m naar plek drie.