Politiehond zoekt en vindt dronken autodief

Afgelopen nacht is een 31-jarige man uit Litouwen op de Innovatieweg in Hoek aangehouden op verdenking van autodiefstal en rijden onder invloed.

Nadat er informatie was binnengekomen dat er een gestolen auto door de Westerscheldetunnel richting Terneuzen reed gingen er direct agenten ter plaatse. Ze achtervolgden de auto richting Terneuzen, en bij de afslag Terneuzen probeerde een tweede politieauto hem de pas af te snijden op de rotonde. Dat boeide de man echter weinig en hij gaf vol gas en ging linksom de rotonde om verder te vluchten richting het industriegebied bij de Innovatieweg in Hoek. 

Daar reed de Litouwenaar zichzelf klem en hij ging er te voet vandoor. Het braakliggende terrein is begroeid met hoog struikgewas dus werd er een politiehond opgetrommeld die de man al snel gevonden had. De man werd overgebracht naar het bureau waar hij een blaastest moest afleggen. Hij blies 530 ug/l. 

Los van de diefstal van de auto en het rijden onder invloed heeft de man in ieder geval drie bekeuringen te pakken: één voor het negeren van een stopteken, één voor het linksom een rotonde oprijden en één voor geen richting aangeven. De eigenaar van het voertuig is op de hoogte gebracht dat de auto weer terecht is. De verdachte zit nog vast. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.