Asomobilist aangehouden op het politiebureau

Zaterdagmiddag is een 25-jarige man uit Eindhoven op het Roosendaalse politiebureau aangehouden. Hij wordt verdacht van roekeloos rijden en poging zware mishandeling.

De verdachte reed omstreeks 15:10 uur op de kruising Laan van België met de Boulevard tegen een personenauto aan die voor het stoplicht stond te wachten. Toen de bijrijder van de aangereden auto uit wilde stappen, reed de asociaal achteruit en verdween met gierende banden richting de Boulevard. De uitstappende bijrijder kon nog net zijn vege lijf redden door snel terug in de auto te springen. Door een getuige werd een kentekenplaat gevonden die van de auto van de verdachte is gevallen.

Recidivist
De geschrokken inzittenden van de aangereden auto hebben bij de politie een verklaring afgelegd. De bestuurder heeft bovendien aangifte gedaan. De verdachte is al vaker aangehouden vanwege asociaal rijgedrag. Hiervoor is zijn rijbewijs al eerder ingenomen. Op het moment dat de slachtoffers op het bureau hun verklaring af aan het leggen waren, liep de asomobilist het politiebureau binnen. Hij is onmiddellijk aangehouden en zit nog vast.