Meerdere auto's uitgebrand, politie zoekt getuigen

De brandweer had het er maar druk mee afgelopen nacht. In diverse plaatsen zijn meerdere auto's door brand verwoest. Zondagavond rond 21:30 uur brandde er op de Harpoeniersstraat in Zaandam een auto volledig uit, en twee auto's die ernaast stonden, raakten zwaar beschadigd door de brand. 

In IJmuiden, op de IJmuiderslag, roken agenten rond 02:45 uur een sterke brandlucht, ook zagen zij een rode gloed boven de duinen met daarbij veel rookontwikkeling. Op de parkeerplaats richting de IJmuiderslag stond een personenauto in brand. De brandweer heeft de brand geblust maar de auto is volledig uitgebrand.

Kort na middernacht was het bingo in Alkmaar: daar brandde om 00:30 uur op de Wytemalaan een auto uit, en rond 01:00 uur was het de beurt aan een auto op de Willem Bartiusstraat om volledig door brand verwoest te worden. De politie onderzoekt beide branden die door de brandweer geblust werden. 

In Haarlem was het rond 04:00 uur raak op de  J.J. Hamelinkstraat. Ook daar brandde een auto volledig uit. De brandweer kwam er aan te pas om de brand te blussen en de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

In alle gevallen is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets gehoord of gezien hebben wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.