Simbine wint mooie 100m in Londen

Tijdens de Diamond League-wedstrijden in Londen heeft sprinter Akani Simbine de 100 meter gepakt. De Zuid-Afrikaan snelde in een fraaie race naar een tijd van 9,93 seconden en won nipt voor de Britse favoriet Zharnel Hughes (9,95) en de Jamaicaan Yohan Blake (9,97). De Japanner Yuki Koike (9,98) dook voor het eerst onder de tien seconden.

1500m vrouwen
De Britten staan met z'n allen op de banken als Laura Muir de baan betreedt en dat was nu weer het geval. In de slotronde gaf de Schotse een enorme dot gas, waardoor ze een uiteindelijk winnend gat sloeg: 3:58,25 minuten, anderhalve seconde sneller dan de Keniaanse Winny Chebet, terwijl Gabriela Debues-Stafford met 4:00,26 een Canadees record liep.

Polsstokhoogspringen vrouwen
Het was niet al te spectaculair, de winnende hoogte viel met 4,75 meter wat tegen. Die hoogte werd bereikt door Anzhelika Sidorova en Katerina Stefanidi, waarbij de Russische dankzij één extra fout van de Griekse de winst pakte. Holly Bradshaw eindigde voor eigen publiek met 4,65 meter als derde.

Hinkstapspringen mannen
Ook dit viel eigenlijk een beetje tegen, alleen Pedro Pablo Pichardo deed het aardig. Met 17,53 meter sprong de Cubaanse Portugees naar zijn beste prestatie van het seizoen en de winst, ruim voor de op één na beste hinkstapspringer ooit, de Amerikaan Christian Taylor (17,19m). Hugues Fabrice Zango uit Burkina Faso pakte met 16,88m de derde plek.

4x100m vrouwen
De dag werd afgesloten met een estafette en die werd mooi, hoewel de thuisfans wellicht wat minder blij waren. De Britse slotloopster Daryll Neita kreeg een flinke voorsprong mee, maar Shelly-Ann Fraser-Pryce slingerde de turbo aan en hielp Jamaica in de laatste centimeter naar de winst: 42,29 tegen 42,30 seconden.