FOK! Wat een weer: droog

Vandaag zijn er perioden met zon en ontwikkelen zich enkele stapelwolken. Met name in de zuidelijke helft komen er eerst ook wolkenvelden voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuiden is lokaal een lichte bui niet helemaal uitgesloten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan de kust tot 26°C in het zuidoosten. De wind is overwegend matig en zuidwestelijk, in de loop van de ochtend westelijk. In de loop van de avond wordt de wind landinwaarts zwak en veranderlijk.

In de nacht naar maandag raakt het in het noorden bewolkt, verder naar het zuiden toe zijn er naast sluierbewolking ook brede opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C plaatselijk in het zuidoosten tot 16°C in het westelijk kustgebied. De wind wordt zuid tot zuidwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Maandag overdag is er vrij veel sluierbewolking waar de zon op de meeste plaatsen doorheen schijnt. In het noorden en noordoosten is de bewolking aanvankelijk dikker. Het blijft droog en in de loop van de middag en avond wordt het van het noordwesten uit steeds zonniger. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het uiterste noorden tot 28°C in het zuiden. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind 's ochtends krachtig zijn. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak, langs de kust en op het IJsselmeer naar matig. (Bron: KNMI)

Ilperveld (Foto: spylacopa_68)
Spylacopa_68 maakte van de week een vaartochtje door het Ilpenveld. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.