Fraaie strijd op 5000m, Samuel niet geweldig op 200m

Jamile Samuel heeft tijdens de Diamond League-wedstrijden in Londen geen geweldige 200 meter gelopen. De Nederlandse eindigde in 22,94 seconden als vijfde, 0,04 tellen boven haar snelste tijd van dit seizoen. De winst op het nummer, dit keer geen Diamond League-onderdeel, ging in 22,13 seconden naar de Jamaicaanse olympisch kampioene Elaine Thompson, voor de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou (22,36) en de verrassende Britse Beth Dobbin (22,50).

5000m mannen
Van de verwachte namen kon de jonge Keniaan Rhonex Kipruto het dit keer niet bolwerken, maar er ontstond wel een zinderende finale: de Ethiopiër Hagos Gebrhiwet duelleerde enkele honderden meters met Jakob Ingebrigtsen en de jonge Noor leek het te winnen. Dat gebeurde niet, Gebrhiwet hield stand en won in 13:01,86 minuten, voor de pas 18-jarige Ingebrigtsen, die met 13:02,03 zijn eerste Noorse record bij de senioren te pakken heeft. Nicholas Kimeli uit Kenia werd op drie seconden derde.

800m mannen
Nijel Amos liep onlangs nog een van de snelste tijden ooit, maar dit keer moest de man uit Botswana ogenschijnlijk geblesseerd uitstappen. De winst ging naar de Keniaan Ferguson Rotich, die zijn landgenoot Wycliffe Kinyamal in 1:43,14 minuten klopte. De Pool Marcin Lewandowski voorkwam een Keniaans podium en werd derde.

Verspringen mannen
Juan Miguel Echevarria haakte voor de wedstrjd helaas af, maar het werd nog een prima strijd. De Zuid-Afrikaanse olympisch kampioen Luvo Manyonga bleek de beste: in zijn voorlaatste poging sprong hij 8,37 meter, vijf centimeter verder dan de Jamaicaan Tajay Gayle. Rushwahl Samaai uit Zuid-Afrika werd met 8,11 meter derde.

400m vrouwen
Het werd een mooie driestrijd, met Jamaicaans succes: Shericka Jackson kende een sterk eindschot en won in 50,69 seconden, voor de 50,74 van Stephenie Ann McPherson. De Britse Laviai Nielsen dook voor het eerst onder de 51 seconden en werd derde in 50,83.