Wittmann wint eerste DTM-race in Assen

Marco Wittmann heeft op het TT Circuit van Assen de eerste van twee DTM-races aldaar gewonnen. Op het drijfnatte Drentse asfalt was de Duitser voor de derde keer dit seizoen de beste. Zondag wordt de tweede race verreden, die start ook om half twee.

Robin Frijns kwalificeerde zich als twaalfde, maar vanwege een olielek na de kwalificatie moest hij achteraan starten. De safety car kwam voor de start de baan al op en zo begon de race met een slakkengang, met Wittmann en kampioenschapsleider René Rast voorop.

Na een paar ronden mocht het veld dan eindelijk gewoon racen en Wittmann behield de leiding, voor Rast, Loïc Duval en Pietro Fittipaldi. Daniel Juncadella parkeerde zijn Aston Martin langs de kant, waardoor de safety car al snel weer terug de baan op mocht komen.

Tien minuten later kwamen onder meer Jamie Green en Frijns als eersten binnen voor nieuwe banden, terwijl Duval niet veel later ook binnen kwam. Rast volgde vier ronden later, Wittmann kwam vrij snel daarop banden halen en Nico Müller nam zo tijdelijk de leiding over.

Frijns was ondertussen best lekker bezig en reed zich naar de tiende plek, tot hij een kwartiertje voor de finish een bocht iets te enthousiast nam en de bandenstapel in draaide. Met een paar minuten te rijden kwam Müller als laatste binnen en hij kwam vóór Wittmann de baan op.

De Zwitserse Audi-coureur moest zijn banden op tijd warm krijgen, maar dat deed hij niet snel genoeg en Wittmann zette zijn BMW er voorbij. Dat leverde hem de winst op, want Müller kon niet aanhaken. Rast reed naar een eenzame derde plek, ver voor Philipp Eng en Timo Glock.