Razendsnelle mazzelgoal helpt Algerije aan Afrika Cup

Algerije heeft na 1990 voor de tweede keer in de geschiedenis de Afrika Cup gewonnen. In eenn zeker van Algerijnse kant, vrij onsportieve finale werd in het Egyptische Caïro Senegal met 1-0 verslagen.

De toeschouwers hadden de ogen amper op het veld gericht of de bal lag al in het doel: de in Qatar spelende Baghdad Bounedjah zag zijn afstandsschot via een Senegalees been precies over de keeper in het doel verdwijnen. Het was verder bepaald geen geweldige wedstrijd, Algerije kwam daarna zelfs tot geen enkel schot op doel meer. M'Baye Niang haalde nog even flink uit, maar zijn uithaal ging over.

In de tweede helft dacht Senegal even een penalty te krijgen wegens hands, maar dat ging, dankzij de VAR, terecht niet door. Sofiane Feghouli kreeg vervolgens in het strafschopgebied wachtend op een corner een dom tikje van Sadio Mané, waarna de Algerijnse dramaqueen kermend ter aarde stortte alsof zijn armen er zojuist vanaf getrokken waren. Enfin, ook dat leverde niks op, Senegal bleef vrije trappen verkwanselen en het bleef bij 1-0.