Kruijswijk klimt naar derde plaats: "Dit wordt nog een spannende Tour"

Steven Kruijswijk keek vlak na zijn tijdrit tevreden terug. De Nederlandse kopman van Jumbo-Visma werd zesde in de tijdrit en staat nu derde in het algemeen klassement op 2.12 van de geletruidrager Julian Alaphilippe.

"Het zit kort op elkaar", zei de renner van Jumbo-Visma over zijn concurrenten tegenover de NOS. "Het geeft aan dat we aan elkaar gewaagd zijn. Dit gaat nog een spannende Tour worden."

"Ik had best wel een goed gevoel. Zeker tot het tweede meetpunt was het heel goed", blikte Kruijswijk terug op zijn tijdrit. "Het eerste stuk was goed te doen, maar het laatste stuk was ook voor mij lastig."

Tijdens het interview met de NOS was Kruijswijk onder de indruk van Alaphilippe, die de tijdrit met veertien seconden verschil won op Geraint Thomas. "Dat is indrukwekkend, zo veel verschil." De Nederlander verloor zelfs 45 seconden op de Fransman.

"Toch is dit voor mij geen verrassing. Hij reed in de Dauphiné ook een goede tijdrit. Hij heeft de hele week al vleugels door de gele trui, we moeten hem zeker niet afschrijven."