'Alleen medische keuring scheidt El Khayati nog van lucratieve transfer'

Nasser El Khayati vervolgt zijn loopbaan bij Qatar SC, zo verzekeren media in Qatar. De middenvelder van ADO Den Haag zou momenteel in het emiraat zijn om zijn transfer af te ronden. El Khayati, die in het verleden vaker werd gelinkt aan een overgang naar het Arabische land, tekent na een medische keuring een meerjarig contract. Zijn verbintenis bij ADO loopt nog een jaar door.

De dertigjarige middenvelder werd in mei in de Turkse media genoemd bij Galatasaray, vanwege zijn aanwezigheid bij de kampioenswedstrijd van de Turkse topclub. Eerder deze week liet hij zich tegenover RTV Rijnmond uit over een mogelijke transfer richting Feyenoord, de club uit zijn geboortestad Rotterdam. "Dat is zeker een hele mooie club. Dat kan zeker een mooie optie zijn, ja."

El Khayati was afgelopen seizoen meermaals de uitblinker bij ADO, dat op de negende plaats eindigde in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder kwam tot 17 doelpunten en 12 assists in 33 competitiewedstrijden. Mede hierdoor kwam de belangstelling voor de technisch vaardige routinier op gang, met Qatar SC dus zeer waarschijnlijk als de volgende werkgever van El Khayati.

Voor El Khayati is de transfer richting Qatar niet het eerste buitenlandse avontuur. De middenvelder kwam in Engeland uit voor Queens Park Rangers en Burton Albion en kende kortstondige avonturen bij KFC Turnhout in België en Olympiakos Nicosia in Cyprus, al bleef speeltijd bij deze clubs uit. In Nederland kwam El Khayati naast ADO, waarvoor hij in totaal 82 duels speelde, tot 10 wedstrijden in het shirt van FC Den Bosch.