FOK! Wat een weer: na zware buien de hitte

Gegroet!  

De Vierdaagse zit er weer op en het weer zat deze week gelukkig wel mee. Het was niet te heet en niet te koud. Ideaal wandelweer. Gelukkig maar, want volgende week staan de hittekanonnen op ons gericht. Het wordt bloedjeheet. Maar voor het zover is moeten we eerst nog af zien te rekenen met een actief front dat morgen op visite komt, of liever gezegd een vore én een koufront. Er is potentie voor heftig weer. Hiervoor is code geel van stal gehaald. 

Na een zwoele nacht breekt straks eerst nog even de zon door, maar al snel volgen er dus die buien. In het westen lijkt het vooral om intensieve regenval te gaan met slechts een kleine kans op onweer, maar hoe verder je oostwaarts gaat hoe actiever de buien worden. De verschillende modellen zijn het er nog niet over eens hoeveel er gaat vallen. Deze fluctureren tussen de 8 en 55 mm. Het meeste in het westen. In de praktijk zal dat waarschijnlijk wel anders gaan. 

Het wordt een redelijk warme dag. In het oosten kan het nog 26 graden worden, maar in het westen is het 22 graden. In neerslag zakt het kwik enkele graden. Er staat een matige wind uit zuidelijke richting die in de loop van de dag naar een meer westelijke richting draait. 

Overigens zijn er bij de buien in het binnenland ook zware windstoten en hagel mogelijk.

Zondag schijnt de zon weer en is het op veel plaatsen alweer droog. Vanaf maandag komt dan de echte hitte het land in. Daarover later meer, eerst even uitkijken naar de buien van straks. 

Fijn weekend!  

Ilperveld (Foto: spylacopa_68)
Spylacopa_68 maakte van de week een vaartochtje door het Ilpenveld. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.