Van Kalmthout uitgenodigd voor IndyCar-test

Rinus van Kalmthout is door het IndyCar-team van Ed Carpenter Racing uitgenodigd voor een test op het circuit van Portland. De test vindt plaats op 7 augustus.

Voor de 18-jarige Van Kalmthout, die in Amerika onder de naam Rinus Veekay actief is, zal dit zijn debuut worden in een IndyCar-wagen.

“Ik ben ontzettend blij met de kans die ik krijg om bij Ed Carpenter Racing met een IndyCar te testen”, aldus Van Kalmthout. “Het is altijd mijn belangrijkste doel en mijn droom geweest om met een IndyCar te rijden en ik ga mijn uiterste best doen om te laten zien wat ik kan. Ik wil Ed Carpenter bedanken voor deze kans.”

De Nederlander komt momenteel uit in de Indy Lights, de laatste opstapklasse op weg naar het IndyCar-kampioenschap. Met nog vier evenementen te gaan staat de Noord-Hollander momenteel tweede in het kampioenschap.

“Wij kijken ernaar uit om met Rinus op 7 augustus op Portland te gaan testen”, aldus teambaas Ed Carpenter. “De Indy Lights heeft goede talenten voortgebracht en ECR heeft altijd oog gehad voor rijders die uit deze reeks komen. Rinus heeft het dit seizoen uitstekend gedaan en we zijn zeer benieuwd wat hij tijdens de test laat zien.”