Vos wint La Course op indrukwekkende wijze

De zesde editie van La Course is gewonnen door Marianne Vos. Op het parcours in en rond Pau, waar de mannen vanmiddag hun tijdrit rijden in de Tour de France, reed de Nederlandse vlak voor de finish weg, pakte vluchter Spratt en kwam alleen over de meet.

Er onstond een kopgroep van dertien vrouwen met daarin de Nederlandse Korevaar. Hun voorsprong was 86 kilometer voor de finish zo'n anderhalve minuut.  De Française Audrey Cordon Ragot versnelde in de kopgroep en ging in haar eentje op avontuur. De rest van de kopgroep werd weer teruggepakt door het peloton en even later werd ook Ragot weer bijgehaald.

Annemiek van Vleuten gaf toen gas en het peloton brak. De favorieten konden allemaal mee. Het bleef onrustig vooraan met verschillende aanvallen, maar niemand kwam echt weg. Op zo'n 25 kilometer voor de finish ging Amanda Spratt, een ploeggenoot van Van Vleuten bij Mitchelton-Scott, op avontuur. In de groep erachter deed Van Vleuten daarom niets meer, waardoor andere ploegen op jacht moesten naar Spratt.

De achtervolgende groep probeerde Spratt bij te halen maar op zeven kilometer van de meet was het verschil nog een kleine halve minuut. Daarna begon de voorsprong toch wel te slinken. Het bleef spannend of de Australische het nog ging redden. Op het laatste heuveltje was het Marianne Vos die aanviel, Spratt voorbij ging, en voor de tweede maal La Course wint.